Bevæbnede vagter en fare i Hormuzstrædet

  0
  REKLAMA

  ”Undlad at anvende bevæbnede vagter i disse farvande”. Så klart er budskabet fra Guy Platten, generalsekretær i the International Chamber of Shipping, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Det er som udgangspunkt ikke ulovligt at medbringe bevæbnede vagter ved passage af Hormuzstrædet, men stort set ingen lande i Golfen tillader våben om bord på de skibe der anløber havnene i området.

  Dertil kommer at bevæbnede vagter er til for at jage pirater væk, ikke for at tage kampen op med nationale militærenheder.

  Det britiske sikkerhedsfirma MNG Maritime driver et flydende våbendepot 26 sømil ud for kysten af De Forenede Arabiske Emirater. Våbendepotet og de bevæbnede vagter der opererer ud fra skibet, er underlagt britiske lov.

  ”Bevæbnede britiske vagter der bruger deres våben imod nationale militærenheder overtræder de regler de er underlagt, og overtræder dermed britisk lov”, siger Mark Gray, grundlægger og medejer af MNG Maritime.

  ”Bevæbnede vagter er ikke løsningen. Det vigtigste i farvandet er flere øjne og ører til at holde vagt – især overfor hvad der forgår bagved skibet”, siger Mark Gray.

  Storbritannien har netop besluttet at optrappe sin flådetilstedeværelse ved Hormuzstrædet.

  Redaktionen

  (Visited 8 times, 1 visits today)