Kom om bord på et gammelt fyrskib

  0
  REKLAMA

  Hver mandag til og med uge 32 kan man komme om bord på Fyrskib NR. XVII i Helsingørs Kulturhavn. Mød lauget af frivillige der ved hjælp af gamle håndværksteknikker arbejder med at istandsætte skibet, der lå ved Gedser Rev under Den Kolde Krig.

  På udvalgte dage kan man også deltage i en omvisning og blive klogere på fyrskibets konstruktion og funktion, samt de dramatiske beretninger om overvågningen af Østblokkens søfart og de østtyske flygtninge, som blev samlet op af fyrskibet under Den Kolde Krig.

  FYRSKIB NR XVII er ejet af staten via Nationalmuseet, og lånt ud til Helsingør Kommune, der har overtaget rederansvaret for skibet.

  Fyrskibet indgår i et gensidigt samarbejde mellem Helsingør Kommune, M/S Museet for Søfart, Helsingør Havne, Maritimt Værksted Hal 16 og Laug for Fyrskib XVII.

  Dette samarbejde er faciliteret gennem Foreningen for Fyrskib NR XVII, der står for driften og vedligeholdelsen, mens formidlingen af skibet udføres i samarbejde mellem M/S Museet for Søfart og Laug for Fyrskib XVII.

  Kilde: M/S Museet for Søfart

  (Visited 12 times, 1 visits today)