Putin: Brandramt ubåd var atomdrevet

  0
  REKLAMA

  Oplysninger om den ulykkesramte ubåd er hemmelighedsstemplet af de russiske myndigheder, men efter pres fra bl.a. norske myndigheder er det nu kommet frem, at den er atomdrevet.

  “Der har ikke været nogen formel kommunikation om dette fra Rusland til os. Vi forstår, at de har bragt situationen hurtigt under kontrol under vanskelige forhold og at der som sådan ikke var tale om en nuklear hændelse, som de var forpligtet til at fortælle os om,” siger Per Strand, der er direktør for den norske strålings- og atomsikkerhedsmyndighed til Reuters.

  Kilder spekulerer om, at ubåden skulle være af en type, der er i stand til at nå dybder på op til 6.000 meter og angiveligt bl.a. være i stand til at klippe internetkabler over. Ved ulykken skulle den være beskæftiget med at måle dybder i Barentshavet.

  Branden brød ifølge de russiske myndigheder ud i ubådens batterirum og spredte sig efterfølgende, men atomreaktoren er “helt isoleret”.
  “Besætningen tog alle de nødvendige skridt til at beskytte reaktoren, der er fuldt funktionsdygtig,” fortalte forsvarsminister Sergei Shoigu på et møde med den russiske præsident, skriver Reuters.

  Redaktionen

  (Visited 3 times, 1 visits today)