Gigantisk operation lukker havn

  0
  REKLAMA

  Forud var gået en rejse først fra Aasleffs elementfabrik i Polen til Aalbæk og siden det sidste stykke til Hanstholm. En rejse, der stillede ekstraordinære krav til vejrforholdene, fordi bølgerne højst måtte være 50 cm og dønningerne 30 cm.

  På den sidste del af rejsen blev prammen, som molehovedet var placeret på, sænket så langt ned under havoverfladen, at den kunne fjernes og konstruktionen, der er 16 meter høj og har en overflade på 800 kvadratmeter, kunne flyde selv.

  Turen til Hanstholm forløb godt og nu er havnen lukket i 24 timer, mens molehovedet bliver sat på plads.

  “Der vil blive installeret tre ankre for at sikre den rette positionering af molehovedet, og monteringen vil foregå med hjælp fra tre slæbebåde – Wulf 9, Bugsier 20 og Obelix – der vil navigere molehovedet på plads. Herefter vil molehovedet blive sænket ved hjælp af vandpumper og følgende fyldt med 9.500 kubikmeter sand,” oplyser havnen på sin hjemmeside.

  Redaktionen.

  (Visited 10 times, 1 visits today)