Solstad Offshore får ny frist af kreditorer

  0
  REKLAMA

  Aftalen med kreditorerne betyder, at Solstad Offshore kan fortsætte med sin almindelige drift, som rederiet har gjort det siden aftalen med de store kreditorer trådte i kraft i december i fjor.

  “Solstad oplever en fortsat støtte fra sine kreditorer og interessenter i denne proces, der gennemføres på en samarbejdsorienteret måde med henblik på at finde en konsensusbaseret samlet løsning,” skriver rederiet i en pressemeddelelse torsdag.
  “Det er anerkendt af af alle involverede parter, at sikring af kontrakter og almindelig drift af forretningen er en nøgleprioritet, og alle parter handler derefter,” hedder det videre.

  Men hidtil har forhandlingerne altså ikke bragt en løsning for dagen. Og det er make-or-break for rederiet, der har en negativ egenkapital på 1,3 mia. nkr.

  “Selskabet er i diskussioner med sine nøglekreditorer og “going concern” forudsætningen er baseret på bestyrelsens opfattelse af, at selskabets indsats i her har mulighed for at blive en succes,” hed det således i det seneste kvartalsregnskab, der heller ikke var munter læsning, trods en vis opgang i markedet.
  Resultatet blev med et minus på 556 mio. nkr. ringere end samme periode i fjor.

  Solstad Offshore, der kontrolleres af Kjell Inge Røkke og John Fredriksen, blev dannet i 2017 ved en fusion af Solstad Offshore, Farstad Shipping, Deep Sea Supply og Rem Maritime. Alle selskaberne var mere eller mindre nødlidende.

  Den situation er der ikke lavet om på efter fusionen. Nu har aktørerne så endnu fire måneder til at få en rekonstruktion på plads.

  Redaktionen.

  (Visited 6 times, 1 visits today)