USA planlægger militære reaktioner

  0
  REKLAMA

  Efter en ordkrig mellem USA og Iran fredagen, er der relativt roligt lørdag morgen. Men under overfladen hersker der ifølge flere amerikanske medier hektisk aktivitet i de militære stabe i USA.

  Generalerne har præsenteret Det Hvide Hus for en liste med mulige militære reaktioner, og de er nu i gang med at detailplanlægge de enkelte aktioner.

  Et kombineret missil- og bombeangreb på Iran er en mulighed, men vurderes ikke at være sandsynligt på nuværende tidspunkt.

  Det mest sandsynlige er mere defensive svar, som militært beskyttede konvojer gennem Hormuzstrædet, og proforma omflagning af tankskibe fra venligsindede lande til amerikansk flag, så angreb på tankskibene vil være et direkte angreb på USA – med deraf følgende konsekvenser.

  Konvojsejlads vil dog kræve flere krigsskibe end USA umiddelbart råder over. Selv om den amerikanske flåde er stor, vil det være væsentligt for USA at få allierede i at deltage i en mulig flådebeskyttelse af tankskibssejladsen gennem det højspændte farvand.

  I forhold til sine vestlige allierede er USA hæmmet af, at de fortsat er vrede på præsident Trump fordi han trak USA ud af Atomaftalen med Iran, og optrappede sanktionerne mod Iran – hvilket er den grundlæggende årsag til at konflikten er blusset op igen.

  Omvendt kan de vestlige lande heller ikke nøjes med at se passivt til, når der sker militære angreb på deres handelsflåder.

  Ud over den militære planlægning er der derfor – formentlig – også en hektisk diplomatisk aktivitet i gang imellem de vestlige hovedstæder i øjeblikket.

  Redaktionen

  (Visited 3 times, 1 visits today)