Med støtte fra Den Danske Maritime Fond kommer der et stærkt maritimt klimaspor på den spritnye bæredygtighedsfestival ”Tomorrow”, der løber af stablen til september. Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.
Hvordan gør vi skibsfarten CO2-neutral senest i 2050? Og hvilken rolle spiller søtransport – og teknologien bag – i forhold til bæredygtigt forbrug? Det er nogle af de spørgsmål, gæsterne på den nye festival ’Tomorrow’ kan få svar på, hvis de lægger vejen forbi Valbyparken til september.
Tomorrow-festivalen, der fokuserer på at ‘oversætte’ de overordnede visioner i FN’s Verdensmål til konkrete handlinger, har fået støtte fra Den Danske Maritime Fond til at stable deres første udgave af festivalen på benene.
Danske Rederier og Danske Maritime skal udforme den maritime del af festivalpladsen, og håbet er at få andre målgrupper i tale end normalt.
”For Danske Maritime giver det rigtig god mening at være med, når stærke aktører laver en ny festival, hvis formål er at skabe en mere bæredygtig hverdag. I den maritime industri går tusindvis af dygtige fagpersoner hver dag på arbejde netop med det formål at gøre verdensflåden mere bæredygtig, og de er knalddygtige til deres arbejde. Mange forbrugere kender dog meget lidt til den grad af innovation, vi står for, så vi vil gerne bidrage til at sætte bæredygtighed i relation til transport, så forbrugerne ved, at skibstransport er det grønneste valg, og dansk maritim teknologi er med til at gøre en reel forskel,” siger Jenny Braat, CEO i Danske Maritime.
Arrangørerne af festivalen vil sætte fokus på at løfte vor tids største udfordringer i fællesskab – på tværs af sektorer og funktioner. Det passer fint i tråd med Danske Rederiers klimamål.
”Vi har i Danske Rederier sat os det ambitiøse mål, at vi skal være CO2-neutrale uden brug af klimakompensation i 2050. Det ved kollegaer, samarbejdspartnere og politikere godt, men det ved mange helt almindelige danskere måske ikke. Dem vil vi gerne have i tale, for det er en vigtig del af vores opgave at fortælle, hvordan vi knokler på med at fjerne det klimaaftryk, som helt almindelige varer som sneakers, avocadoer eller andre ting i vores daglige forbrug sætter. Vi er i forvejen den mest klimavenlige transportform, når det gælder transport over lange distancer, og nu handler det om at få vores CO2-udledninger til at gå mod nul. Tomorrow-festivalen er en god mulighed for at vise, at den blå søtransport også er grøn,” siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.
Om Tomorrow-festivalen:
- Den Danske Maritime Fond støtter Tomorrow-festivalen, og Danske Maritime og Danske Rederier er med til at stå for udformningen af Det Blå Danmarks område
- Skibsfarten er den mest klimavenlige transportform, når varer skal flyttes over længere distancer. Den globale shipping-sektor er ansvarlig for cirka 3 procent af den samlede CO2-udledning, samtidig med at mere end 80% af verdens handelsvarer transporteres til søs.
- Det udleder den samme mængde CO2 at køre en enkelt kilometer i sin bil, som at transportere ét par sko fra Asien til Europa.