Nu er navnet til ny Samsø-færge fundet

0
REKLAMA

Står det til Økonomiudvalget bliver navnet på den nye færge, der i øjeblikket er under bygning i Kina, “Lilleør”. Navnet refererer til et stednavn på Samsø, der ligger ud for Stauns Fjord, hvor vikingerne holdt til.

De to andre navne muligheder, som byrådet skal tage stilling til er Samsø Expressen og Samsing1. Det sidste navn spiller på logikken i forhold til Dokk1 i Aarhus, hvor færgen skal lægge til.

Det er på et tidligere møde besluttet, at færgen skal males i samme blå, røde og hvide nuancer som Prinsesse Isabella, der sejler på ruten mellem Hov og Sælvig.

Men hurtigfærgen får lidt yderligere pynt i form af en “midgårdsorm” på siden af skibet, indstiller økonomiudvalget.

“En ”Midgårdsorm” på siden af skibet vil kunne skabe positiv opmærksomhed om hurtigfærgeruten, da færgen vil lægge til ved udløbet af Aarhus å, hvor der lå vikingebopladser. Der er dermed skabt en klar reference til Aarhus og Samsøs fælles historie,” hedder det i referatet fra mødet i økonomiudvalget mandag.

Færgen skal efter planen sejle sin første tur mellem Aarhus og Sælvig den 15. juni næste år. Skibet får plads til knap 300 passagerer og ca. 75 cykler.

Redaktionen

(Visited 23 times, 1 visits today)