Der er i dag kun ca. 3 procent af de danske søfarende, der er kvinder. Hvis de ansatte på færgerne tælles med, er tallet 6 procent. Og også i kontorerne på land, er der langt flere mænd end kvinder.
Derfor arbejder man i Danske Rederier målrettet på at finde ud af, hvordan man kan få flere kvinder til at gøre karriere indenfor shipping.
”Når vi ikke formår at tiltrække flere kvinder, end vi gør i dag, så afskærer vi os jo næsten for halvdelen af talentmassen,” siger Anne Trolle, der i morges åbnede konferencen ”Women in Shipping Summit 2019.”
I sin åbningstale lagde hun vægt på, at diversitet er en stor fordel for organisationer.*
”Undersøgelser indikerer, at diversitet på arbejdspladsen skaber bedre dynamikker og bedre arbejdsmiljø, men også at diversitet forbedrer de økonomiske resultater. Så der er en lang række grunde til, at vi arbejder hårdt for at få flere kvinder med om bord.”
Deltagerne på Women in Shipping Summit 2019 er en god blanding af repræsentanter fra rederierne, forskere og organisationer. De skal diskutere alt fra barselsregler, kulturelle benspænd og karriereveje for kvinder.
For Anne Trolle, der skal moderere flere af paneldebatterne, er det oplagt at indgå i et internationalt samarbejde om at identificere de barrierer, der afholder kvinder for at sætte kursen mod søs.
”Shipping er om noget et globalt erhverv. Og derfor kan det være gavnligt for os at høre, hvordan man i andre lande arbejder med at tiltrække kvinder, ligesom vi er glade for at fortælle om de erfaringer, vi allerede har gjort os,” siger Anne Trolle.
Senere på måneden afholdes det andet møde i Danske Rederiers Taskforce for kvinder til søs.
Kilde: Danske Rederier