Danmarks Fiskeriforening bakker op om anbefalingen fra Biodiversitetsrådet om at 30 procent af Danmarks areal på land og til havs skal beskyttes.
30 procent af Danmarks areal på land og til havs skal beskyttes i en ny biodiversitetslov. Sådan lyder anbefalingen fra Biodiversitetsrådet, der torsdag har udgivet sin årsrapport. Og dén anbefaling, vil de danske fiskere gerne være med til at føre ud i livet. Det fortæller Danmarks Fiskeriforening i en pressemeddelelse.
“Der er ingen, der er mere afhængige af et godt havmiljø end os. Derfor bakker vi op om, at 30 procent af havet beskyttes i en biodiversitetslov. Vi er klar til en dialog om, hvordan vi kan finde 10 procent strengt beskyttet natur og 20 procent beskyttet natur, hvor fiskeri med bundslæbende redskaber reguleres,” lyder det fra formand, Svend-Erik Andersen.
Vigtige fiskepladser skal bevares
I Danmarks Fiskeriforening fokuserer man på, at fiskeriet fortsat skal have mulighed for at fiske med bundslæbende redkaber på de bedste fiskepladser.
I dag hentes 90 procent af fangsten fra de danske have på 20 procent af havarealet. Derfor bør der være plads til båd fiskeriet og bedre beskyttelse af havmiljøet.
“Det er vigtigt, at vi fortsat har adgang til de bedste fiskepladser. Sådan kan vi sikre et effektivt fiskeri, hvor vi påvirker klimaet og havbunden så lidt som muligt. Og det kan sagtens gå hånd i hånd med, at vi samtidig udpeger mere beskyttet hav på et solidt fagligt grundlag,” siger Svend-Erik Andersen.
Indsats mod alle presfaktorer
I fiskerierhvervet slår man samtidig fast, at der er brug for en bredspektret indsats for at sikre havmiljøet. De seneste opgørelser fra DTU Aqua viser nemlig, at knap 70 procent af det danske hav ikke påvirkes af dansk fiskeri med bundslæbende redskaber, mens der eksempelvis heller ikke fiskes med bundslæbende redskaber på stenrev.
“I dag påvirker de danske fiskere kun en tredjedel af havet med bundslæbende redskaber, og i et område som Bælthavet kun en tiendedel. Derfor skal man ikke tro, at trawlforbud løser alle problemer. Der er brug for en bredspektret indsats, hvor udledningen af næringsstoffer først og fremmests skal reduceres,” lyder det fra Svend-Erik Andersen.
The post Fiskeriforeningen er klar til at beskytte havet bedre first appeared on FiskerBladet.