Sælsikre ruser og tejner: Millioner uddelt i til investeringer i kystfiskeriet

0
REKLAMA

Fiskeristyrelsen har uddelt i alt 6,7 millioner i støtte til 27 forskellige skånsomme og bæredygtige investeringer i kystfiskeriet.

Skånsomme og bæredygtige redskaber til fiskeri og opbevaring af fangst som eksempelvis sælsikre ruser, tejner og ismaskiner. Det er blandt de 27 projekter, som har fået støtte gennem Fiskeristyrelsens fond ‘Investeringer i kystfiskeri’ på i alt 6,7 millioner kroner. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Ordningen er blevet søgt af kystfiskere samt mindre havne og landingssteder, og der er blandt andet givet tilsagn til investeringer i selektive fiskeredskaber og investeringer, der øger kvaliteten af kystfiskernes fangst.

Flere ansøgere har fået tilskud til en opstilling af en køletrailer på havnen til opbevaring af fangsten, hvilket dermed bidrager til at forbedre kvaliteten og afsætningen af fangsten.

Andre ansøgere har fået tilskud til indkøb af tejner med henblik på at omlægge fra trawl til tejner. Med investeringen vil fartøjsejeren kunne mindske bundpåvirkningen og fremme det skånsomme kystfiskeri ved eksempelvis at reducere mængden af uønsket bifangst.

En tredje form for støtte er tilskud til indkøb af ruser lavet af polytit-tråd. Traditionelle ruser bliver ofte ødelagt af sæler, der angriber ruserne for at få adgang til fangsten, men ruser af polytit-tråd mindsker risikoen for ødelagte ruser og mistet fangst. På den måde bidrager investeringen til et mere bæredygtigt fiskeri, idet en større andel af fangsten vil blive omsat.

Ordningen, hvis formål er at bidrage til et mere skånsomt kystfiskeri ved eksempelvis at omlægge fra trawlfiskeri til fiskeri med garn, ruser eller tejner, som minimerer bundpåvirkningen og reducerer mængden af uønsket bifangst, er udmøntet som et led i den danske del af det Europæiske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturprogram.

The post Sælsikre ruser og tejner: Millioner uddelt i til investeringer i kystfiskeriet first appeared on FiskerBladet.

(Visited 6 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here