Forsøg med stillehavsøsters i Vadehavet forlænges

0
REKLAMA

Et forsøg med at begrænse den invasive stillehavsøsters igennem et erhvervsmæssigt fiskeri er blevet forlænget til 2024.

Kampen mod den invasive stillehavsøsters, der har spredt sig i Danmark, fortsætter. Det lille skaldyr findes i dag flere steder i de danske farvande og er almindelig i Vadehavet, og selvom den ikke kan udryddes i Danmark, så kan den dog begrænses ved opsamling.

Derfor har man fra Fiskeristyrelsens side forsøgt sig med at tillade erhvervsmæssigt fiskeri med håndopsamling af stillehavsøstersen i Vadehavet, og det forsøg er nu forlænget frem til 31. maj 2024. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Formålet med forsøgsordningen er at begrænse den invasive stillehavsøsters med et erhvervsmæssigt fiskeri. På den måde udnyttes arten kommercielt, mens der samtidig bliver passet på Vadehavets unikke natur og fugleliv.

Stillehavsøstersen er som art både større og mere grov end de danske fladøsters. Den kan skabe rev og danne banker og dermed fortrænge blandt andet blåmuslinger, som er en vigtig del af fødegrundlaget for flere af Vadehavets fuglearter.

Forsøgsordningen bidrager til dette formål ved at gøre det muligt at fiske og sælge stillehavsøsters fra et område, der ellers er lukket for erhvervsfiskeri, men fiskeriet må dog kun ske ved håndopsamling eller med lette håndredskaber, da det er skånsomme metoder, der ikke har konsekvenser for områdets flora og fauna.

Den nuværende forsøgsordning forlænges altså frem til 31. maj 2024.

The post Forsøg med stillehavsøsters i Vadehavet forlænges first appeared on FiskerBladet.

(Visited 2 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here