Sigtede i drabssagen fra fiskekutter skal forblive varetægtsfængslet

0
REKLAMA

De fem fiskere, der er sigtet for at have dræbt en 41-årig kollega ombord på den vestjyske fiskekutter Inger Katrine, skal forblive varetægtsfængslet.

For lukkede døre besluttede Retten i Holstebro onsdag, at de fem vestjyske fiskere, der er sigtet for drabet på deres 41-årige kollega ombord på den vestjyske fiskekutter Inger Katrine, skal forblive bag tremmer i yderligere fire uger, mens politiet fortsat efterforsker sagen. Det skriver regionalmediet TV Midtvest.

Ifølge mediet vurderede dommer Anne Lægaard Bindslev, at mistankegrundlaget og fængslingsgrundlaget var det samme som tidligere i sagen, hvorfor der ikke var grundlag for at afbryde varetægtsfængslingen, der har stået på siden den 2. februar.

Hele sagen tog sin begyndelse i slutningen af januar, hvor de fem fiskere blev varetægtsfængslet og sigtet for manddrab af en sjette fisker fra samme fartøj.

Læs også: Voldsomme anklager og detaljer efter drab ombord på fiskekutter

Grundlovsforhøret, der strakte sig over mere end syv timer, foregik bag lukkede døre, hvorfor det endnu er sparsomt med oplysninger fra den uhyggelige sag. Men da sigtelsen blev læst op i retten inden dørlukningen, blev det ifølge TV Midtvest forklaret, at de fem tiltalte mænd, der er i alderen 28 til 41 år, er sigtet for i forening og efter forudgående aftale at have dræbt den sjette mand med slag og spark i hovedet og på kroppen. Han fik desuden taget halsgreb med blødning i halsmuskulaturen, brud på tre lænde- og ryghvirvler og punktformede blødning i øjnene til følge.

Hændelsen skete ifølge politiet ude på havet 60 sømil vest for Thyborøn mellem lørdag den 28. januar omkring klokken 8 og mandag den 30. januar omkring klokken 5. Den nu afdøde mand blev allerede den 30. januar i livløs tilstand fløjet i land med en helikopter, hvorefter han blev erklæret død.

The post Sigtede i drabssagen fra fiskekutter skal forblive varetægtsfængslet first appeared on FiskerBladet.

(Visited 462 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here