Kæmpe fangst – Europol anholder 49 personer for smugling af ål

0
REKLAMA

Europol har anholdt 49 personer fordelt over hele Europa for at smugle glasål. Samtidig er 1.255 kilo glasål til en værdi af godt 14 millioner kroner blevet beslaglagt.

Det europæiske politisamarbejde Europol har i en årrække kørt en større indsats for at forhindre udsmuglingen af glasål til særligt Asien, som er den største aftager på det sorte marked, og nu er det lykkedes at gøre en fangst af de større. Det oplyser Europol i en pressemeddelelse.

Ordensmagtens operation mod personerne bag ålesmugleriet er blevet udført i et samarbejde mellem 24 europæiske lande – herunder Danmark, og siden efteråret er 49 personer blevet anholdt, ligesom der er blevet beslaglagt i alt 1.255 kilo glasål – det vil sige unge ål – til en værdi af godt 14 millioner kroner.

Ifølge Europol er smugling og ulovlig handel med glasål en af de mest indbringende for illegal handel med beskyttede dyrearter, og man mistænker, at der hvert år smugles omkring 100 ton glasål ud fra lande i EU.

Antallet af glasål ved de europæiske kyster er siden 1980 faldet med 98 procent.

The post Kæmpe fangst – Europol anholder 49 personer for smugling af ål first appeared on FiskerBladet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here