EU opjusterer mål for CO2-udledning markant

0
Arkivfoto: Markus Spiske / Unsplash
REKLAMA

EU forhandlere er blevet enige om at reducere unionens CO2-udledningen fra 40 til mindst 55 procent inden 2030. Det oplyser embedsmænd fra Europa-Parlamentet og EU-landene i en erklæring tidligt onsdag morgen.

Medlemslandene i EU er blevet enige om at reducere CO2-udledningen med mindst 55 procent inden 2030 – en markant forskel fra det nuværende mål, der lyder på en reduktion på 40 procent sammenlignet med niveauet i 1990.

“Dette er et skelsættende øjeblik for EU og et stærkt signal til verden: Vores engagement i et klimaneutralt EU vil styre vores politikker de næste 30 år. Det her er en god dag for folket og planeten,” skriver EU’s klimakommissær, Frans Timmermans, på Twitter.

Læs også: Vildt løfte: Vil reducere CO2-udslip med 78 procent i 2035

Aftalen mellem repræsentanter for de 27 medlemslande, Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen er kommet i stand efter lange forhandlinger bag lukkede døre.

Oprindeligt ønskede EU-Parlamentet en reduktion af drivhusgasser på 60 procent samt en strengere beregningsmetode, men tidligt onsdag morgen har parlamentets forhandlere altså accepteret det mål på 55 procent, som EU’s stats- og regeringsledere satte i slutningen af 2020.

Aftalen kommer i hus samme uge som den amerikanske præsident Joe Biden er vært ved et virtuelt klimatopmøde.

(Visited 23 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here