Maersk Center indgår samarbejde om ammoniak-brug

0
Arkivfoto: Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping
REKLAMA

Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping går sammen med Lloyds Register om at udvikle retningslinjer for sikker brug af ammoniak som brændstof i skibe. Det skriver centret i en pressemeddelelse.

Ammoniak kan fremstilles ved hjælp af bæredygtige energikilder, men er samtidig giftigt både for mennesker og miljø. Derfor er Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping gået sammen med Lloyds Register om at udvikle en detaljeret forståelse omkring risici og sikkerhed ved brug af det mulige fremtidige brændstof.

“I iveren efter at dekarbonisere skibsfarten er korrekt risiko-styring kritisk, og sikkerheden må ikke komme i anden række,” siger Claus Winter Graugaard, der er leder af skibsløsninger i det nye center.

“Projektpartnerne repræsenterer hver især forskellige områder i forsyningskæden ved udvikling af vejledningerne og risikoreducerende tiltag samt best practice ved brugen af ammoniak, så vi kan understøtte en sikker anvendelse af brændstoffet,” udtaler Charles Haskel, der er programmanager i Lloyds Register.

Projektet vil deruden blive med deltagelse af Maersk, MAN Energy Solutions og Mitsubishi Heavy Industries, som vil hjælpe til med blandt andet finansiering, mens Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping skal stå i spidsen.

(Visited 117 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here