Corona gav travlhed på sønderjysk havn

  0
  Arkivfoto: Aabenraa Havn.
  REKLAMA

  Havnen i Aabenraa har haft et yderst travlt 2020, hvor omsætningen steg med fem millioner kroner og godsmængden med 300.000 tons. Samtidig faldt overskuddet til knap 3 millioner kroner. Det skrivet Jydske Vestkysten.

  Aabenraa Havn har øget både omsætning og godsmængde med cirka 20 procent i kalenderåret 2020. Det viser havnens regnskab, der er sendt til godkendelse hos Aabenraa Kommune.

  Godsomsætningen nåede op på cirka 1,7 millioner ton i 2020 mod 1,4 millioner ton i 2019, og det er særligt råstoffer til byggeindustrien, der er passeret igennem havnen under coronakrisen. Det er dog ikke et område, som havnen forventer fortsætter, hvorfor det særligt høje aktivitetsniveau fra 2020 og formentlig 2021 ikke nødvendigvis varer ved.

  ”En del af omsætningen lige nu bygger meget på projekter, så den er også tidsbegrænset. Vores base er nok, som den har været de senere år, men vi har set, at vi har kapacitet, viden og erfaring til at kunne håndtere store projekter med korte tidshorisonter,” siger direktør for Aabenraa Havn Henrik Thykjær til avisen.

  Men omsætningen er steget, er det gået modsat med overskuddet. Fra 6,9 millioner kroner i 2019 blev det i 2020 til 2,8 millioner kroner. Det skyldes blandt andet, at havnen har afskrevet skrottede anlægsaktiver for 3,2 millioner kroner.

  Havnen har nu en egenkapital på 238 millioner kroner.

  (Visited 30 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here