LNG afvist som skibsbrændstof for at nå klimamål

0
Arkivfoto: CMA CGM.
REKLAMA

Flydende naturgas er ikke vejen frem mod en CO2-fri shippingindustri. Det skriver Verdensbanken i en ny rapport om fremtidens klimavenlige brændstoffer.

Flydende naturgas er ikke vejen frem mod en CO2-fri shippingindustri. Det mener i hvert fald Verdensbanken, der i en ny rapport afviser flydende naturgas, LNG, som et brugbart brændstof til at reducere shippingindustriens CO2-udledning og indfri IMO’s klimamål i 2050.

Verdensbanken “finder, at flydende naturgas (LNG) sandsynligvis vil komme til at spille en begrænset rolle i dekarboniseringen af shipping-sektoren,” skriver de blandt andet. I stedet peger banken på ammoniak og brint som vedvarende løsninger.

Shippingsektoren skal senest i 2050 have halvereret udledningen af CO2 målt i forhold til 2008.

(Visited 96 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here