Indstillet til FN-pris: Hjalp 27 nødstedte mennesker i 38 dage

  0
  Arkivfoto: Maersk Tankers
  REKLAMA

  Besætninger hos de danske rederier Esvagt og Maersk Tankers er blevet indstillet til FN-prisen ’THE 2021 IMO AWARD FOR EXCEPTIONAL BRAVERY AT SEA’ for i to situationer at have udvist ekstraordinært mod til søs. Her kan du læse, hvorfor Maersk Tankers er blevet indstillet.

  I Middelhavet kom kaptajnen og hans besætning på tankskibet ’Maersk Etienne’ 27 mennesker – heriblandt en gravid kvinde – til undsætning, da deres båd sank i Middelhavet. Da der ikke blev tilbudt nogen muligheder for at landsætte de nødstedte, endte kaptajnen og besætningen med at tage vare på de 27 personer om bord i 38 dage.

  Læs også: Danske Rederier indstiller maritime helte til FN-pris

  De 27 mennesker, der blev reddet om bord på Maersk Etienne, blev først efter 38 dage overført til NGO-skibet ’Mare Jonio’, hvorefter de blev landsat i Italien. Overdragelsen af de nødstedte skete efter det lægefaglige personale om bord på ’Mare Jonio’, vurderede, at deres tilstand krævede øjebliklig behandling. Situationen relateret til Maersk Etienne er blevet betegnet som den mest langvarige hårdknude i den europæiske maritime historie.

  Læs også: Gav hjertemassage i 104 minutter

  ”Vi er stolte og taknemlige over, at vores kaptajn og besætning er blevet indstillet til FN’s pris. Deres resolutte handling reddede 27 menneskers liv. De viste et enestående mod og en enorm styrke og handlekraft under et ekstremt pres i 38 dage, hvor de hjalp de nødstedte og ovenikøbet reddede tre af dem, da de hoppede over bord i desperation. Desværre må vi sige, at problemet relateret til rederiers hjælp til nødstedte personer i Middelhavet langt fra er løst. Derfor efterlyser vi fortsat en politisk løsning for, hvad rederier skal gøre næste gang, de kommer nødstedte til undsætning. Vi vil fortsætte med at gøre vores del til, at den løsning falder på plads,” siger Tommy Thomassen, teknisk direktør i Maersk Tankers.

  Se billeder fra redningsaktionen her

  (Visited 45 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here