Stand-by: Rederi er klar til hurtig genåbning af færgerute

  0
  Arkivfoto: Bornholmslinjen.
  REKLAMA

  Færgerederiet Bornholmslinjen er klar til at genåbne ruten mellem Rønne og tyske Sassnitz, så snart regeringen lemper rejserestriktionerne. Det siger rederiet til TV2 Bornholm.

  Bornholmslinjen står på standby og er klar til – med dags varsel – at genåbne færgeruten mellem Rønne på den danske solskinsø og Sassnitz i Tyskland, så snart myndighederne i de to lande giver grønt lys.

  ”Så snart det bliver muligt for os at sejle på Sassnitz – så gør vi det. Vi glæder os meget til at få gang i den rute igen, og vi er overbeviste om, at der i Tyskland ligesom herhjemme er et længe opsparet ønske om at kunne rejse,” siger Bornholmslinjens PR- og kommunikationschef Jesper Maack til TV-stationen.

  Ruten længe været nedlukket på grund af de to landes rejserestriktioner, der har gjort det svært at krydse grænserne uden et godkendt formål. Men med udviklingen af coronasmitten i Danmark, der i den seneste tid har fået regeringen til at åbne mere op i samfundet, er Bornholmslinjen altså nu begyndt at drømme om atter at stævne ud på ruten.

  Første afgang i sejlplanen til Sassnitz er den 22. april, men om det også bliver en realitet afhænger altså fortsat af både danske og tyske restriktioner.

  ” Det er jo ikke os, som bestemmer den slags, så det afhænger af, hvilke restriktioner, der kommer til at være omkring rejser ind og ud af Tyskland – og selvfølgelig også holdningen hos de tyske myndigheder i forhold til tyskernes ture til Danmark,” siger Jesper Maack.

  Tyskland er dog i øjeblikket inden i pandemiens tredje bølge og oplever en voldsom stigning af coronatilfælde overalt i landet. Det har blandt andet betydet, at regeringen i øjeblikke pønser på strammere restriktioner med blandt andet et natligt udgangsforbud.

  (Visited 41 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here