Dansk havn sikrer 50 nye arbejdspladser med stor kontrakt

  0
  Horns Rev 3. Foto: Vattenfall
  REKLAMA

  Havnen i Hvide Sande Havn har nu fået to vindmølleparker mere i ordrebogen og er dermed servicehavn for Vattenfalls tre vindmølleparker. Det oplyser det svenske energiselskab.

  Den svenske energigigant Vattenfall har udpeget Hvide Sande som servicehavn til de to vindmølleparker Vesterhav Syd og Nord. Dermed snupper de samarbejdet for næsen af Esbjerg, Thorsminde, Thyborøn og Hanstholm, der ligeledes har budt sig til i kampen.

  I sidste ende valgte Vattenfall dog samarbejdet med Hvide Sande, der siden 2019 har været servicehavn for havvindmølleparken Horns Rev 3, som også drives af den svenske energigigant.

  “Først og fremmest er placeringen af havnen vigtig, og her ligger Hvide Sande rigtig godt til at kunne servicere Vesterhav Syd og Nord. Derudover har vi kigget efter en blivende, fleksibel samarbejdspartner, som kan være en aktiv medspiller i mange år frem. Det har vi fundet i Hvide Sande Havn,” siger Kristian Sorgenfri Jensen, roject Director for Operation and Maintenance for havvindmøllerparker hos Vattenfall.

  Dermed vil Hvide Sande nu servicere i alt 90 havvindmøller og en fossilfri elproduktion svarende til elforbruget i omkring 800.000 danske husstande.

  Med kontrakten følger blandt andet 50 nye arbejdspladser til den vestjyske havn.

  Se her hvordan det så ud, da Horns Rev 3 blev til

  (Visited 246 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here