Iværksættervirksomhed kom ind i varmen hos en DFDS

0
Precoatede ventilationsrør indgår i E-AT's løsning på utætheder i rørsystemer på skibe. Foto: E-AT
REKLAMA

Iværksætterne E-AT fra Sjælland har gennem programmet Maritime Stars fundet sammen med DFDS om en løsning, der sparer energi og reducerer CO2-udledningen fra skibe. Det skriver Marlog i en pressemeddelelse.

Virksomheden E-AT (European Airvent Technologies) fra Herfølge deltog i 2020 i iværksætterprogrammet Maritime Stars, der leder efter opkommende maritime virksomheder, og matcher dem med allerede etablerede fyrtårne fra den maritime branche.

I Maritime Stars præsenterede iværksættervirksomhederne deres idéer for fyrtårnsvirksomhederne, og DFDS var meget interesseret, da E-AT lancerede deres idé; Coating af HVAC-rørsystemer (heat, ventilation, aircondition, control, red.) til passagerskibe. Teknologien er avanceret, men systemet er enkelt – Coatingen tætner rørene, og det giver energibesparelser, mindre CO2-udledning, forbedret indeklima og en højere køle- eller varmeeffekt på anlægget. Desuden er coatingen modstandsdygtig over for salt, brandhæmmende og rustbeskyttende.

”Vi har aldrig været ude for sådan en åbenhed og hjælpsomhed, som vi har fået fra fyrtårnsvirksomhederne. De ønsker oprigtigt, at vi som deltagervirksomheder skal blive en succes. Vi har en oplevelse af, at vi løfter hinanden, og vi er meget glade for den gode matchmaking og projektstyring, som MARLOG har leveret,” siger salgsdirektør Henning Jacobsen, der husker, at han og kollegerne følte sig ”som rockstjerner”, da de blev matchet med rederiet.

”Den grønne dagsorden er meget vigtig for os, og herunder også at begrænse udledningen af CO2. Her kom E-AT med en idé, som gør det muligt at brænde mindre energi af og i den sidste ende minimere udledningen af CO2. Det passer godt til vores ambition om at reducere CO2-emissionen fra vores skibe med 45 procent senest i 2030,” siger Mads Billesø, senior projekt manager for innovation og partnerskaber

E-AT og DFDS har udviklet idéen sammen i Maritime Stars, og systemet er klar til test på et af DFDS’ RoPax-skibe, når COVID-19-restriktionerne tillader det. Det er almindeligt anerkendt, at coating af HVAC-systemer generelt rummer et stort potentiale for energibesparelser og lavere CO2-emission, og derfor har Den Danske Maritime Fond støttet det videre testforløb, som bliver vigtigt i E-AT’s markedsstrategi.

”Vi sigter mod krydstogtbranchen, men den er udfordret af COVID-19. Derfor har det været vigtigt for os at udvikle et koncept til tankskibe, hvor investeringen hurtigt tjener sig ind. Det har vi nu, og hvis DFDS siger god for det her efter testen, har vi verdens bedste reference,” forklarer Henning Jacobsen.

(Visited 82 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here