Sen bjærgningsaktion redder fragtskib fra klipperne

  0
  Billede fra redningsaktionen. Foto. kystvakten / KV Bergen
  REKLAMA

  Trods dårligt vejr og store bølger lykkedes det alligevel sent onsdag bjærgningseksperter fra Smit Salvage at komme ombord på fragtskibet Eemslift Hendrika og få det fastgjort til to slæbebåde. Det oplyser Kystverket.

  Redningsaktionen af Eemslift Hendrika, der de sidste døgn har drevet rundt uden mandskab og motorkraft ud for Ålesund i Norge, blev ellers i første omgang udskudt til torsdag morgen på grund af dårligt vejr og over 10 meter høje bølger, men frygten for at skibet ville ramme klipperne på kysten i løbet af natten fik alligevel redningsholdet til at gøre endnu et forsøg.

  Her lykkedes de altså med at få fire bjærgningseksperter fra hollandske Smit Salvage ombord på skibet, der blev fastgjort til to ventende slæbebåde. De er i øjeblikket på vej mod Ålesund med Eemslift Hendrika på slæb med en hastighed på 3 knob.

  Under redningsaktionen lykkedes det ligeledes at bjærge supportskibet, AQS Tor, der tirsdag faldt af Eemslift Hendrika. Det er dog fortsat uklart, om anden last er faldet af skibet.

  Fragtskibet kom i vanskeligheder mandag, da lasten forskubbede sig i det hårde vejr og fik skibet til at krænge voldsomt. Det førte i første omgang til en hurtigt evakuering af otte af de 12 besætningsmedlemmer. De sidste fire blev om bord til mandag eftermiddag, hvor de dog ligeledes måtte evakueres.

  (Visited 221 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here