Dramatisk video fra Nordsøen: Heavy-lift skib driver ubemandet rundt

  0
  Foto: Hovedredningssentralen.
  REKLAMA

  Heavy-lift skibet Eemslift Hendrika driver i øjeblikket ubemandet rundt i farvandet syd for Ålesund, efter at have oplevet storm og motorstop. Det skriver norske Hovedredningssentralen Sør-Norge på Twitter.

  Heavy-lift skibet Eemslift Hendrika blev mandag morgen fanget af en storm ud for Norges kyst, hvor lasten forskubbede sig, så skibet er i fare for at kæntre, og selvom de norske myndigheder i første omgang forsøgte at redde skibet, så blev besætningen i stedet evakueret.

  Skibet var på vej fra Bremerhaven til Kolvereid i Norge, da lasten forskubbede sig i stormvejret og skibet på 4.200 dwt. begyndte at krænge 15-30 grader mod styrbordsside.

  De norske myndigheder sendte derefter tre helikoptere og to redningsfartøjer af sted mod skibet. Helikopterne kunne rapportere om 10-15 meter høje bølger og vindhastigheder på mere end 18 meter i sekundet, og det blev i første omgang besluttet at evakuere otte ud af skibets tolv besætningsmedlemmer.

  De fire tilbageværende forsøgte at holde skibet så stabilt som muligt i det hårde vejr, ligesom to lænsepumper blev sat ned på skibet, der var begyndt at tage vand ind. Lige lidt hjalp det dog, og til sidst måtte kaptajnen og de tre øvrige besætningsmedlemmer ligeledes evakueres fra situationen.

  Hovedredningssentralen, som nu overvåger skibet, siger tidligt tirsdag morgen, at der ikke er fare for at skibet skal drive i land foreløbigt, mens Kystverket har sendt kystvagtskibet Sortland ud for at overvåge Eemslift Hendrika. Sortland ventes fremme ved det ubemandede skib i løbet af tirsdag eftermiddag.

  (Visited 296 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here