Nu ophæver Sverige de skærpede indrejseregler

  0
  Arkivfoto: Bornholmslinjen.
  REKLAMA

  Fra i dag fjernes kravet til danskere og nordmænd om, at man skal have en godkendt grund til at rejse ind i Sverige.

  De ophævede skærpede indrejseregler betyder blandt andet at nordmænd og danskere kan rejse til deres fritidshuse i Sverige, og at familier og venner på tværs af grænserne kan besøge hinanden forudsat, at de kan fremvise bevis på en negativ coronatest. Sådan oplyste den svenske indenrigsminister Mikael Damberg på et pressemøde, da han for godt en uge siden præsenterede indrejsereglerne.

  Danmark og Norge har været omfattet af indrejseforbuddet for at hindre spredningen af den britiske variant af covid-19, men nu bedømmer de svenske myndigheder altså, at rejsende fra Danmark og Norge ikke udgør en større risiko end rejsende fra andre lande.

  Ifølge det danske udenrigsministeriums rejsevejledning frarådes al rejse fortsat til alle dele af Sverige, og hvis man alligevel vælger at rejse ud skal man både testes og isoleres i ti dage ved hjemkomst. Isolationen kan dog afkortes ved en negativ PCR-test taget tidligst på fjerdedagen efter indrejse i Danmark, skriver Udenrigsministeriet.

  For danskere, der ønsker indrejse i Sverige må den test, man møder op med ved den svenske grænse, højst være 48 timer gammel, men for pendlere, der skal passe deres arbejde, er en uge tilstrækkeligt.

  (Visited 150 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here