Massiv kø i Suez-kanalen: Skibe med kritisk last først igennem

  0
  Peter Sand. Foto: Bimco
  REKLAMA

  Det kan tage helt op til 3-5 dage, før den massive kø af skibe, der skal igennem Suez-kanalen, er væk.

  Der var stor jubel, da det mandag lykkedes at frigøre containerskibet Ever Given fra sin stranding i Suez-kanalen, men det store oprydningsarbejde efter blokaden, der nåede at vare næsten en uge, er først lige gået i gang.

  Mandag aften begyndte de første skibe at blive lukket igennem kanalen, men da flere end 400 fartøjer nåede at lægge sig i kø i begge ender af den vigtige vandvej kan det nu tage omkring 3-5 dage at få ryddet op i køen.

  ”Der er tale om alt fra containerskibe, tørlastskibe med korn, olietankere med råolie, men nogle af de første skibe, der bliver lukket igennem, er skibe med levende dyr. Altså dyretransporter med en kritisk last, der har brug for at komme hurtigt frem,” siger chefanalytiker for den globale shippinginteresseorganisation Bimco til TV2.

  Ifølge ham, bliver alle de ventende skibe nu tildelt et nummer, hvor dem med kritisk last bliver lukket først igennem, mens andre skibe altså må fortsætte deres venten lidt endnu.

  Se nyhedsindslaget her om den store maritime trafik ved kanalen

  (Visited 196 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here