Bizart Suez-tvist: QAnon forbinder Ever Given til Hillary Clinton

  0
  Foto: Suez Canal Authority
  REKLAMA

  Tilhægere af den amerikanske bevægelse QAnon har forsøgt at kæde grundstødningen af containerskibet Ever Given sammen med menneskehandel og den tidligere præsidentkandidat, udenrigsminister og førstedame Hillary Clinton. Det skriver mediet Vice.

  I en lettere bizar historie er det store containerskib Ever Given, der den seneste uge har siddet fast i Suez-kanalen, nu blevet koblet sammen med den amerikanske højreekstramistiske bevægelse QAnon, der er blevet kendt for at tro, at der eksisterer en større gruppe af satantilbedende pædofile politikere, topembedsmænd, mediepersonligheder, rige erhvervsfolk og skuespillere, som kidnapper børn og drikker deres blod for at opnå styrke.

  I et nyt tvist har tilhængerne af bevægelsen nu set sit snit til at sprede historien om, at Ever Given i al hemmelighed har transporteret børn, der blev handlet af den tidligere udenrigsminister og præsidentkandidat, Hillary Clinton og et hemmeligt netværk af magtfulde mennesker.

  Konspirationsteoretikerne forsøger at bakke deres påstande op med, at Ever Givens kaldesignal er H3RC – næsten det samme som Hillary Clintons initialer. Hendes mellemnavn er nemlig Rodham. Derudover ser de en klokkeklar tråd mellem navnet på containerskibets rederi, Evergreen og den tidligere toppolitiker – Evergreen er nemlig også kodenavnet for Hillary Clinton i den amerikanske efterretningstjeneste.

  Sidst men ikke mindst blev Ever Given hjulpet af et fartøj ved navn Baracka1, hvilket er yderst sammenligneligt med fornavnet på den amerikanske præsident, der efterlod det Hvide Hus til Donald Trump, Barack Obama.

  Men selvom skibsfart længe har været benyttet til illegal transport af mennesker over landegrænser, så er der dog ikke meget, der taler for, at konspirationsteorien rent faktisk er sand. Blandt andet har hjemmesiden snopes.com, der tjekker fakta på historier på internettet, kigget flere aspekter af teorien igennem og nået frem til konklusionen, at historien ikke har meget grund i virkeligheden.

  Bevægelsen QAnon er et fænomen født af de sociale medier i USA, der hurtigt er blevet populært blandt personer, der sympatiserer med højreekstremistiske synspunkter i landet.

  (Visited 439 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here