Opdatering: Sådan er situationen netop nu på Suez-kanalen

  0
  Ever Given efter befrielsen fra sandet i kanalen. Foto: Suez Canal Authority
  REKLAMA

  Containerskibet Ever Given er atter flydende, og havnemyndighederne i Suez-kanalen håber at kunne genåbne allerede i løbet af mandagen, men arbejdet er langt fra overstået. Sådan lyder overskrifterne fra aktionen i Suez-kanalen.

  Klokken 4.30 lokal tid lykkedes at befri det grundstødte 20.000 teu containerskib, Ever Given, som har blokeret Suez-kanalen siden den 23. marts, og nu tror de lokale havnemyndigheder i Suez-kanalen på en hurtig genåbning af trafikken mellem Europa og Asian.

  Ifølge kanalmyndighederne bevægede skibets agterstavn sig væk fra kysten med en afstand på 102 meter i stedet for 4 meter, som de først havde forudset, og det har altså føjet til forhåbningen om, at Suez-kanalen kan genåbne. Dog er det endnu usikkert præcist hvornår, men håbet er altså, at det sker i løbet af mandagen.

  Læs også: BREAKING: Ever Given flyder igen

  ”Vi har bevægelse, hvilket er gode nyheder. Men jeg vil ikke sige, at det er ren barnemad nu,” siger Peter Berdowski, administrerende direktør for selskabet Boskalis, der ejer Smit Salvages, som er blandt hjælperne, til hollandsk statsradio.

  På trods af den forventede genåbning advarer containerrederier, at afbrydelsen i forsyningskæderne vil vare flere måneder og sandsynligvis vil medføre en kortvarig stigning i priserne.

  Læs også: BREAKING: Suez-kanalen planlægger genåbning mandag

  ”For hver dag kanalen er blokeret, vil effekten på den global kapacitet og udstyr fortsætte med at stige, og blokeringen udløser en række yderligere forstyrrelser og efterslæb i den globale skibsfart, der kan tage måneder at oprette, selv efter at kanalen er åbnet igen,” lød det søndag i en kundemeddelelse fra Maersk.

  Følg med i videoen herunder, der viser den øjeblikkelige position på Ever Given og de mange hjælpefartøjer, der inspicerer og flytter skibet.

  (Visited 98 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here