Video: Nyt mislykket redningsforsøg af Ever Given

  0
  REKLAMA

  Endnu et forsøg på at få Ever Given fri fra de store sandmængder i Suez-kanalen mislykkedes fredag. Det skriver engelske BBC.

  Fredag blev det store containerskib Ever Given endnu engang forsøgt reddet fra sin position som stopklods i Suez-kanalen, men igen igen måtte man give fortabt. Bernhard Schulte Shipmanagement, som er selskabet, der styrer skibets drift, fortalte ifølge BBC fredag om det mislykkede forsøg.

  Derfor venter man nu på, at der der efter planen skal ankomme yderligere to bugserbåde søndag, som skal assistere den mindre flåde af hjælpefartøjer, der allerede befinder sig på stedet.

  Op mod 250 skibe sidder lige nu i venteposition i begge ender af Suez-kanalen, mens flere allerede er begyndt at overveje, om det vil kunne svare sig at tage den lange vej syd om Kap Det Gode Håb på vejen uden om Afrika.

  Den helt store frygt er, at bjærgningsarbejdet vil tage flere uger, som flere eksperter har forudsagt, men noget tyder i øjeblikket på, at det ikke bliver lige foreløbigt at Ever Given kommer fri.

  ”Det er som en enorm, strandet hval. Vægten på sandet (på kanalens bredder, red.) er enorm. Vi kan blive nødt til at gribe det an med en blanding af at reducere vægten ved at fjerne containere, brændstof og vand fra skibet, slæbebåde og udgravning af sand,” har direktør for Boskalis Peter Berdowski sagt til et hollandsk nyhedsprogram. Boskalis er ét af de selskaber, der i øjeblikket hjælper med bjærgningsarbejdet.

  For hver dag der går stiger de økonomiske konsekvenser dog for den globale handel, der ifølge den internationale forsikringsgigant Allianz koster mellem 37 og 63 milliarder kroner om ugen.

  Se video fra bjærgningsarbejdet af Ever Given her

  (Visited 705 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here