Danske Rederier i samarbejde Mærsk-center

0
Arkivfoto: Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping
REKLAMA

Danske Rederier har lavet aftale med Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping om at blive videnspartner for centreret. Det skriver de begge i en pressemeddelelse.

I oktober 2020 så Mærsk McKinney Møller Center for Zero Carbon (MMMCZCS) dagens lys. Centeret har som vision at omstille skibsfarten til at blive CO2-neutral, og det er en vision, som Danske Rederier deler. Derfor har MMMCZCS og Danske Rederier lavet en partnerskabsaftale om vidensdeling og samarbejde om den store opgave.

“Danske Rederier og deres medlemmer har længe været fortalere for en mere bæredygtig udvikling af den maritime industri. Som videnspartner bringer Danske Rederier vigtige kompetencer ind i vores fælles arbejde omkring udviklingen af industristandarder og regulatoriske rammer, der tilsammen er afgørende for at accelerere overgangen til CO2 neutral skibsfart,” siger Bo Cerup-Simonsen, CEO for Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

”Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping bliver en nøgleaktør i arbejdet for en CO2-neutral skibsfart. Det arbejde vil vi i Danske Rederier meget gerne tage del i, og derfor har vi nu lavet en partnerskabsaftale om vidensdeling,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Omstillingen af international skibsfart er en kæmpe opgave, som først lige er gået i gang. Der arbejdes hård på en række projekter verden over, men hvis de 700 millioner ton CO2, som international skibsfart udleder, skal reduceres, så skal der fart på.

”Kortlægning af teknologiske og regulatoriske barrierer for reduktion af skibsfartens CO2-udledning, som centeret skal komme med løsninger på, skal bringes ind i arbejdet med reguleringen af skibsfarten. Her har vi i Danske Rederier mange års erfaring fra IMO og EU, og vi har et tæt samarbejde med relevante ministerier. Vi er en del af et globalt netværk af rederiforeninger og ved også derfra, hvad der rører sig i den grønne omstilling globalt. Med det i baghovedet kan vi se et stærkt samarbejde med centeret for os,” siger Anne H. Steffensen.

Samarbejdet mellem Danske Rederier og Centeret går begge veje. Danske Rederier stiller viden til rådighed, og får samtidig viden tilbage om projekter og udvikling. Viden som igen kan deles med medlemsrederierne i Danske Rederier og på den måde komme flere til gode.

”Vi vil samarbejde om at få vedtaget regulering af skibsfartens udledninger, der bygger på grundige uafhængige analyser, og som er rimelige og ens for alle. Og så vil vi være bindeled mellem centeret og vores mange medlemmer, der hver især arbejder med at nedbringe CO2-udledningerne,” siger Anne H. Steffensen.

(Visited 44 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here