Dansk milliard-selskab opkøber træpillevirksomheden

  0
  REKLAMA

  Danske A/S United Shipping & Trading Company (USTC) har købt aktiemajoriteten i træpillevirksomheden CM Biomass. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

  Den familieejede USTC koncern med hovedsæde i Middelfart, der i 2020 havde en omsætning på over 3 milliarder, har erhvervet 60 procent af ejerskabet i CM Biomass, verdens største uafhængige handelsselskab for træpiller, fra den ligeledes familieejede Copenhagen Merchants Group, der fortsat skal drive selskabet.

  “Jeg er utrolig glad for at byde CM Biomass velkommen i USTC. CM Biomass vil ikke kun give værdi til USTC’s portefølje af virksomheder, men de vil også tilføje en spændende ny bæredygtig vinkel til handels- og shippingindustrien som en naturlig forlængelse af vores aktiviteter. Vi ser et stort potentiale i de synergier, der er mellem CM Biomass og vores eksisterende aktiviteter og driftsområder,” siger Nina Østergaard Borris, der er ejer og COO for USTC Group.

  Ud over at være verdens største uafhængige handelsselskab for træpiller til både forsyningsselskaber og boligmarkedet, har CM Biomass ifølge USTC også et stærkt fokus på bæredygtigt indkøb og en ambitiøs strategi om at blive en betydelig aktør inden for produktion af træpiller og alternativ biomasse baseret på restmateriale.

  Samtidig har USTC stærke ambitioner om at støtte op om og muliggøre den globale overgang til bæredygtig energi inden for de brancher, koncernen er involveret i. Købet af størstedelen af CM Biomass er således bevidst tilpasset denne langsigtede strategi, skriver USTC i en pressemeddelelse.

  CM Biomass blev grundlagt i 2009 som en del af Copenhagen Merchants (CM) Group, der blev etableret som et mæglerfirma i 1977 af Torben Christensen. Andre aktiviteter i Copenhagen Merchants Group påvirkes ikke af CM Biomass-transaktionen.

  “For at opfylde vores ambitioner for CM Biomass er vi glade for, at vi har fundet et perfekt match med USTC og ikke mindst personligt med Torben Østergaard-Nielsen og Nina Østergaard Borris. Det er en familie og en virksomhed, der netop har gennemgået udviklingen fra at være regional spiller til at være en global leder i en stor industri, og vi ser mange paralleller til vores position i biomasseindustrien, siger Simon Rodian Christensen, ejer og administrerende direktør for CM Biomass.

  Med handlen tilføjes CM Biomass som en ny og separat enhed i USTC-porteføljen, der allerede omfatter virksomheder som Bunker Holding, SDK FREJA, Uni-Tankers og Unit IT.

  Transaktionen er underlagt den officielle godkendelse fra myndighederne, og transaktionens værdi vil ikke blive oplyst, men ifølge avisen Børsen ligger den på et stykke over 1 milliard kroner.

  (Visited 107 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here