Vil undgå skibskaos: Nu er historisk del af Suezkanalen åbnet

  0
  REKLAMA

  Egypten har onsdag morgen genåbnet en historisk sektion af Suezkanalen for skibstrafik for at undgå kaos i skibstrafikkken igennem kanalen.

  Hele problemet er opstået, efter containerskibet Ever Given, der vejer 200.000 ton er 400 meter langt og 59 meter bredt, tirsdag morgen stødte på grund. Hændelsen har siden ført til en stor trafikprop af skibe på begge sider af kanalen, der er én af verdens vigtigste vandveje.

  De egyptiske kanalmyndigheder arbejder onsdag morgen fortsat på at få containerskibet frit, og mens det arbejde pågår, så er der nu åbnet for midlertidig skibstrafik på en historisk sektion af kanalen, der ellers var taget ud af brug. Sektionen vil forblive åben indtil containerskibet er væk fra hovedkanalen.

  Adskillige slæbebåde har tirsdagen igennem forsøgt at frigøre skibet, men indtil videre uden held, og det skaber altså store problemer for kanalen, der normalvis kan håndtere massevis af containerskibe om dagen, så et problem som dette skaber hurtigt alvorlige forsinkelser, hvilket kan koste millioner af dollar.

  Egyptiske myndigheder oplyser, at skibet kommer til at blokere kanalen i ”mindst to dage”. Forlydener gik i første omgang på, at et motorsvigt angiveligt skulle have ført til, at skibet kom ud af kurs lidt nord for havnebyen Suez, men nu er der spekulationer om, hvorvidt hård vind kan gave været skyld i grundstødningen.

  Cirka 12 procent af verdens gods bliver fragtet gennem kanalen, og i 2020 svarede det ifølge det statsejede Suez Canal Authority (SCA) til 1,17 milliarder ton gods.

  Du kan se de bizarre billeder og seneste nyt fra Suez-kanalen i videoen her

  (Visited 453 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here