Dansk færge sejler med bevæbnede vagter

  0
  Arkivfoto: Fjord Lines Facebook
  REKLAMA

  Fjord Lines nye katamaranfærge Fjord FSTR, der skal sejle fra Hirtshals til norske Kristiansand, er i øjeblikke på vej igennem det piratfyldte farvand i Adenbugten, hvorfor det norske rederi har valgt at tage turen med bevæbnede vagter ombord. Det oplyser rederiet på facebook.

  Færgen, der er på vej fra Filippinerne til Hirtshals, nåede fredag Adenbugten ved Afrikas Horn, hvor somaliske pirater i årevis har hærget skibstrafikken, og for at kunne fragte både færgen og de 11 Fjord Line-ansatte, der er med ombord på den lange tur, sikkert igennem bugten, så er der altså oprustet på sikkerheden.

  ”Fjord FSTR har derfor et specialtrænet sikkerhedsteam om bord, som hjælper med at bringe både skib og besætning sikkert gennem området,” skriver Fjord Line blandt andet på sin Facebook-side.

  Skulle det ske, at pirater nærmer sig færgen, så er Fjord Lines besætning dog klar til at trykke på speeden. Fjord FSTR har nemlig en topfart på 37 knob – eller 70 km/t – og er dermed hurtigere end de fleste skibe.

  “Så mens vores højhastighedskatamaran indtil videre har sejlet så brændstofeffektivt som muligt, gør besætningen nu klar til at accelerere,” lød det fra Fjord Line inden turen ind i Adenbugten.

  Færgen startede sin tur fra Filippinerne med et stop i Sri Lanka for at tanke, og fredag nåede den altså frem til Yemen i bunden af den arabiske halvø. I dag, mandag, befinder Fjord FSTR sig i Det Røde Hav tæt ved grænsen mellem Sudan og Egypten, og indtil videre ser den ud til at holde planen om at nå slutdestinationen Hirtshals den 1. april.

  (Visited 245 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here