Ombyggede miljøskibe stævner ud fra Svendborg

  0
  Frigg og Sif er endelig klar til drift. Arkivfoto
  REKLAMA

  Miljøstyrelsen overtog fredag sine to nye miljøskibe, tvillingerne Siff og Frigg, fra værftet i Faaborg, efter endt ombygning af de to katamaraner. Det skriver Miljøstyrelsen på sin hjemmeside.

  Skibene, der oprindeligt er bygget til at betjene engelske olieboreplatforme blev indkøbt brugt i 2015 med henblik på at blive bygget om, men ombygningen er flere gange undervejs stødt ind i problemer.  

  Først måtte ombygningen igennem flere udbudsrunder, før det rette værft på Sydfyn endelig blev fundet, og siden har coronasituationen drillet byggeprocessen med blandt andet leveranceproblemer fra USA. Men fredag lykkedes det altså endelig at få de to skibe overdraget til deres nye liv hos Miljøstyrelsen, hvor de nu skal hjælpe til med overvågning af det danske havmiljø.

  ”Det har være en svær fødsel med de her skibe, men nu er vi endelig nået i mål. Jeg glæder mig over, at det er blevet et rigtig godt resultat, med et par skibe der til fulde opfylder vores forventninger. Værftet er lykkedes med at holde vægten lavere end forventet, og det gavner både fart og brændstoføkonomi,” siger kontorchef Morten Jepsen fra Miljøstyrelsen.

  De to mljøskibe med navnene Sif og Frigg skal gradvist indfases i foråret og med udgangen af maj forventes de at dække hele det program, der hidtil har været løst af de tre gamle miljøskibe, som nu bliver sat til salg.

  Sif og Frigg er både større og mere sødygtige end de tre tidligere miljøskibe, og med en maksimum fart på 25 knob i timen – cirka dobbelt så hurtigt som de gamle – øger det skibenes rækkevidde, hvorfor Miljøstyrelsen nu altså kan nøjes med to.

  ” Det gør os mindre vejrafhængig, når vi skal overvåge havmiljøet. Vi kan simpelthen fortsætte prøvetagning, selvom vinden blæser op. Det gør planlægningen nemmere og mere robust,” siger Morten Jepsen om skibene, som er blevet forlænget med 2,4 meter i forhold til de oprindelige 17,5 meter og desuden udstyret med laboratorie og kahytter

  I de kommende uger går Miljøstyrelsens besætning på i alt syv mand fordelt på de to skibe i gang med prøvesejladser i farvandet omkring Svendborg, som er hjemhavn for de to skibe.

  (Visited 204 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here