Svenske kommuner vil have flere Øresundsforbindelser

  0
  Der skal ikke laves en ny øresundsforbindelse fra Helsingør til Hesingborg, mener borgergruppen. Arkivfoto: Øresundsbroen
  REKLAMA

  Landskrona, Malmö og Helsingborg kommuner vil alle styrke forbindelsen over Danmark via Øresund. Det skriver Nyhedsbureauet Ritzau.

  De tre sydsvenske kommuner forventer et øget pres på den nuværende forbindelse Øresundsbroen, når Femern Bælt-forbindelsen i 2029 åbner mellem Danmark og den tyske ø Femern, og derfor præsenterer kommunerne i Landskrona, Malmö og Helsingborg hver deres forslag til nye forbindelser mellem Danmark og Sverige på et møde i trafikudvalget i Sveriges parlament, Riksdagen.

  Landskronas forslag indebærer en 19 kilometer lang tunnel mellem Landskrona og København, der skal kunne håndtere både fjern-, regional- og godstog samt biltrafik.

  Helsingborg foreslår tunnelforbindelser med adgang for både biltrafik og passagertog Helsingør på den danske side af sundet, mens Malmö Kommune hellere ser en ny tunnel fra Malmø til København under Øresundsbroen. Den skal flytte en del af biltrafikken ned under jorden og frigøre mere plads til tog på broen.

  Kommunerne ventes at præsentere deres forslag torsdag klokken 10.

  (Visited 98 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here