Storbritannien udvider atomarsenal

  0
  London. Arkivfoto Stefan Holmager Larsen
  REKLAMA

  Den britiske regering vil udvide sin flåde, Royal Navy, så den i fremtiden skal råde over fire atomubåde, der skal armeres med sprænghoveder. Det skriver CNN.

  Udmeldingen fra Boris Johnsons regering kommer efter offentliggørelsen af en ny rapport, der udpeger på et fornyet trusselsbillede mod Storbritannien, og derfor vil den britiske premierminister over de kommende fire år øge forsvarsbudgettet med 24 milliarder pund årligt.

  De nuværende britiske atomubåde skal efter planen erstattes af nye opgraderede versioner i Dreadnaught-klassen i 2030, og til den tid vil Royal Navy råde over i alt alt fire atomdrevne ballistiske missilubåde, hvoraf én altid vil være på arbejde og klar til at affyre sprænghoveder.

  Det er primært Rusland, der nævnes som den helt store trussel mod Storbritannien, men også også Kina nævnes som ”en stor udfordring mod et åbent samfund som det britiske”, siger premierminister Boris Johnson.

  (Visited 106 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here