Ørsted og Danfoss indgår elkøbsaftale

  0
  Arkivfoto: Ørsted
  REKLAMA

  To af Danmarks største virksomheder, Danfoss og Ørsted, har indgået en elkøbsaftale på 27 MW af kapaciteten på Horns Rev 2 havvindmøllepark. Det skriver de i en fælles pressemeddelelse.

  Danfoss, en af verdens førende industriproducenter af energieffektive løsninger, har indgået en 10-årig fastpriselkøbsaftale med Ørsted om at aftage den vedvarende strømproduktion fra 27 MW af den samlede kapacitet på 209 MW fra havmølleparken Horns Rev 2, hvis støtteordning udløb i oktober 2020.

  “Vi er meget glade for at have underskrevet denne elkøbsaftale med Danfoss, som tilhører det stigende antal virksomheder, der tager et bevidst valg om at købe vedvarende energi. Det er vores første elkøbsaftale for en havvindmøllepark, der træder ud af en støtteordning. Vi ser gode muligheder for at skabe stabile indtægter med aftaler som denne, som gør, at vi kan påtage os større risiko andre steder i vores portefølje som led i vores plan om at investere 200 mia. kr. i grøn energi mellem 2019 og 2025,” siger Rasmus Errboe, Senior Vice President, chef for Kontinentaleuropa i Ørsted.

  Danfoss’ kan i kraft af aftalen med Ørsted kompensere for CO2-udledning svarende til ca. 31.000 tons om året eller ca. 12 % af selskabets samlede udledning i sit scope 2-regnskab i henhold til drivhusgasprotokollen, der regulerer CO2-regnskaber globalt.

  (Visited 49 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here