Stor glæde over dansk bidrag til piratkampen

  0
  Danske Rederier er glade for bidraget fra forsvarsminister Trine Bramsen. Arkivoto: Carsten Lundager, Danske Rederier
  REKLAMA

  Det dansk forsvar sender et flådefartøj afsted til Guineabugten for at bekæmpe pirateri, og det vækker stor glæde hos både Metal Maritime og Danske Rederier, fortæller de i en pressemeddelelse.

  Allerede i efteråret sætter en dansk fregat efter planen kursen mod syd med destination sat til Guineabugten ved Vestafrika. Området er hårdt plaget af pirateri og kidnapninger og betegnes som verdens farligste farvand. Derfor er man hos Metal Maritime glade for beslutningen om at sende en dansk fregat til området.

  ”Det er godt, at Danmark som en af verdens førende søfartsnationer, tager sin del af det internationale ansvar for at beskytte skibe og søfolk mod pirateri. Det skylder vi besætningerne om bord,” siger Ole Phillipsen, formand for Metal Maritime & CO-Søfart.

  Også hos Danske Rederier har man arbejdet målrettet for at få øget sikkerheden for handelsflåden, og derfor er Anne H. Steffensen, administrerende direktør, taknemmelig for beslutningen.

  ”De mange angreb i Guineabugten er det, der har holdt os vågne om natten de sidste mange måneder, og vi har derfor haft som vores højeste prioritet at få gjort noget for søfolkenes og handelsskibenes sikkerhed. Ingen søfarende skal frygte at møde på arbejde. Alle skal kunne være sikre på at komme helskindet hjem,” siger Anne H. Steffensen.

  I gennemsnit sejler 30-40 danskopererede skibe i Guineabugten på daglig basis, og tre danske handelsskibe er over de seneste måneder blevet angrebet af pirater i området, hvor piraterne ofte opererer langt fra kysten. De går målrettet efter at kidnappe besætningsmedlemmer for på den måde at kunne kræve løsepenge.

  (Visited 72 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here