Skibe skal konkurrere med fly om vaccineleverencer

  0
  Mærsk container. Foto: Mærsk.
  REKLAMA

  Skibe kommer snart konkurrere med fly om levering af Covid-19-vacciner. Det spår i hvert fald Hristo Petkov, chef for ​​lægemidler i AP Møller-Mærsk, verdens største containergruppe ifølge Financial Times.

  Hidtil er de fleste af vaccinerne blevet transporteret via luft og land, da fabrikkerne hovedsageligt er placeret i Europa, USA og Indien. Men i takt med at vaccinerne skal gøres mere tilgængelige til markeder i både Afrika, Asian og Sydamerika, vil fragten ad søvejen blive vigtig i forhold til distribution.

  ”I midten af ​​2021 vil vi se et overskud af vacciner og se et logistiknetværk, der ikke er i stand til at håndtere det med hensyn til luftfragt og koldkædeinfrastruktur,” siger Hristo Petkov, chef for lægemidler hos Maersk til Financial Times, hvilket vil give containere en større rolle i vaccinationsudrulningen.

  Halvdelen af ​​al distribution af Covid-19-vaccine vil ske lokalt gennem land- og kortdistanceflyvninger, spår Hristo Petkov, men fly og skibe vil kæmpe for den resterende halvdel, hvor producenter og sundhedsmyndigheder tager højde for forsyningskædens modenhed, infrastruktur og produktionshastigheder for vacciner .

  (Visited 117 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here