Stor færge vækker opsigt i Frederikshavn

  0
  DFDS Pearl Seaways. Arkivfoto: DFDS.
  REKLAMA

  DFDS-færgen Pearl Seaways, der til dagligt sejler mellem Danmark og Norge, ligger i øjeblikket stille til frit skue på kajen i Frederikshavn. Om få uger sejler den dog videre til Fyn. Det skriver Nordjyske.

  Efter corona-pandemien indstillede DFDS sejlads mellem København, Frederikshavn og Oslo midlertidigt, har færgen stille i sit færgeleje i Frederikshavn. Men efter færgen Stena Vinga på ruten fra Frederikshavn til Göteborg skulle bruge færgelejet måtte Pearl Seaways flyttes hen til Andelskajen ved siden af Kattegat-siloen, hvor det skire skib har vakt opsigt.

  Her bliver den dog kun liggende frem til slutningen af maj, hvor DFDS-færgen skal videre på værft, til sit to-års-eftersyn på Fayard-værftet Munkebo på Fyn. Her skal Pearl Seaways efter planen ligge fra 27. marts til og 20. april.

  M/S Pearl Seaways blev bygget i 1989 på et værft i Turku i Finland, og blev i første omgang døbt “Athena”. Siden blev færgen ombygget i 2001, hvor DFDS indsatte den på ruten København-Oslo.

  Fra 2020 udvidede DFDS ruten, så der nu sejles fra København via Frederikshavn til Oslo, men er altså lige nu indstillet på grund af corona-pandemien.

  Færgen er 178 meter lang, 34 meter bred, har 702 kahytter og kan medføre 1832 passagerer og 320 biler

  DFDS oplyser til Nordjyske, at Færgen vil blive genindsat på ruten til Oslo, så snart corona-situationen igen gør det muligt.

  (Visited 598 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here