Retssagen mod storfisker skal afvises

  0
  Retten i Holstebro
  REKLAMA

  Storfiskeren Henning Kjeldsen har aldrig fået et påbud om at bringe sin andel af kvoteandele ned, og derfor bør retten afvise af behandle sagen. Sådan lyder det nu fra hans advokat ifølge Ritzau og TVMidtVest.

  Ifølge bagmandspolitiet har Henning Kjeldsen, som er kendt som en af Danmarks rigeste fiskere, indsat stråmænd i en række selskaber for at få del i flere fiskekvoter, end hans egen fiskevirksomhed ellers var berettiget til.

  Sagen begyndte ved Retten i Holstebro den 24. februar, men allerede inden de første vidner har afgivet deres forklaring, så opfordrer Henning Kjeldsens advokat, Olaf Koktvedgaard, retten til at afvise at behandle sagen.

  ” Det ligger fast, at der aldrig blev udstedt et påbud. Man kan mene, det er en myndighedsfejl eller dårlig administration,” siger Olaf Koktvedgaard, ” Men det ændrer ikke på, at et udstedt påbud er en betingelse for, at man kan tale om, at der er begået noget strafbart.”

  Henning Kjeldsen beskyldes for at have brugt stråmandsselskaber i perioden fra 2013 til 2018, men det var ifølge advokaten først med ændringer af loven i 2019, at det blev umiddelbart strafbart at overskride kvoteloftet, uden at der først var givet et påbud.

  Det er endnu uvist, hvornår retten træffer en afgørelse.

  (Visited 276 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here