Maersk overvejer frasalg for milliarder

  0
  Mærsk container. Foto: Mærsk.
  REKLAMA

  Maersk overvejer angiveligt et salg af sin kølecontainer-forretning Maersk Container Industries, som er den forretningsenhed, der producerer kølecontainere. Prisen skulle være på omkring 1 milliard dollar svarende til godt 6,3 milliarder kroner. Det skriver Bloomberg News på baggrund af unavngivne kilder.

  Overvejelserne er dog på et tidligt stadie, men skulle skyldes, at efterspørgslen på kølecontainere er steget voldsomt som følge af coronapandemien.

  Mærsk arbejder sammen med en rådgiver om frasalget og kan tage kontakt til potentielle købere allerede i denne måned, men kan stadig beslutte at beholde forretningsenheden, skriver Bloomberg.

  Maersk Container Industries (MCI) blev stiftet i 1991, og i løbet af det forgangne år har selskabet oplevet stigende efterspørgsel. I 2020 rapportere et driftsresultat (EBITDA) på 77 mio. dollar mod 29 mio. dollar i 2019.

  Maersk Container Industri beskæftiger omkring 2.200 medarbejdere med hovedkvarter, R&D og testfaciliteter i Danmark, mens produktionen foregår i Kina.

  (Visited 232 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here