Tyrkisk fragtskib beslaglagt af libysk krigsherre

  0
  Shipping Costs and EU Emission
  Photo: Diogo Hungria, Unsplash.
  REKLAMA

  Den nationale libyske hær ledet af Khalifa Haftar har tilbageholdt den jamaicanske flagede Mobooka, efter at den kom ind i forbudt farvand ud for Derna.

  Det betragtes af analytikere som en reaktion på Tyrkiets voksende indblanding i libyske anliggender, at Den Libyske Nationalhær (LNA) har tilbageholdt jamaicansk-flagede Mobooka efter at det angiveligt har bevæget sig ind på et forbudt territorium, og det vil efter alt at dømme bryde en skrøbelig våbenhvile. Det skriver Maritime Executive.

  LNA hævder, at skibet blev fanget i en militærzone og ledsaget i havn. Skibets besætning tilbageholdes også og består af ni tyrkiske statsborgere, syv indiske statsborgere og en aserbajdsjansk statsborger. Det er ikke første gang, skibet sejler ind i urolige farvande, og det har angiveligt tidligere haft svært ved at overholde deadlines i forbindelse med udeståender.

  Tyrkiets udenrigsministerium har i skarpe vendinger advaret om “alvorlige konsekvenser”, hvis Tyrkiets interesser vil blive påvirket af dette.

  (Visited 6 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here