Iransk tankskibs-flåde på vej til Venezuela

0
Foto: Worksite ltd., Unsplash
REKLAMA

En stor iransk tankskibs-flåde er til trods for trusler om amerikanske sanktioner sendt for at hjælpe det hårdt prøvede sydamerikanske land, der kæmper med akut brændstofmangel.

Ironien i situationen kan ikke gå tabt på olieindustrien og andre observatører.

Venezuela har verdens største reserver af tungt råolie og kunne tidligere prale af at have verdens laveste indenlandske brændstofpriser, men årtier med dårlig forvaltning, korruption og underinvestering har bragt det engang velstående land i knæ og nu i en situation, hvor der er brug for en hjælpende hånd fra Iran, der har sendt en stor flåde af tankskibe til Sydamerika.

De 10 skibe, der i øjeblikket er på vej, kan ligesom tidligere flåder få brug for at benytte flere taktiske midler for at undgå at blive afsløret af amerikanske patruljer – eksempelvis at slukke for deres transpondere og overmaling af deres skibsnavne.

Maduro-regimet løber hurtigt tør for valuta og er derfor desperat efter at eksportere så mange råstoffer som muligt. Ethvert økonomisk beløb, der kan genereres, skal geninvesteres i egne raffinaderier for at starte den indenlandske brændstofproduktion.

(Visited 12 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here