Udenrigsministeriet vil hjælpe erhvervsrejsende

  0
  Udenrigsminister Jeppe Kofod (S). Foto: regeringen.dk
  REKLAMA

  Udenrigsministeriet har præsenteret en række tiltag, der skal gøre livet lettere for erhvervsrejsende, og det vækker glæde hos Danske Rederier.

  Fra i dag skal en række tiltag fra Udenrigsministeriet gøre det lettere for det arbejdende folk, at rejse ind og ud af landet i forbindelse med deres erhverv. Det skriver ministeriet på sin hjemmeside. Her fremgår det, at:

  • Det bliver muligt at tage en kviktest umiddelbart efter hjemkomst til Danmark. Hvis testen er negativ, kan man gå tilbage på arbejde. Det kan selvfølgelig fortsat være fra hjemmekontoret, men for mange vil det nu betyde, at der kan mødes fysisk op på arbejdspladsen. Det anbefales fortsat, at den erhvervsrejsende tager endnu en test efter 4 dage. Denne bør være en PCR-test.

  • Udenrigsministeriet etablerer en webbaseret hotline for virksomheder, der har konkrete spørgsmål til eksempelvis indrejserestriktioner, karantæne, krav til test mv. i et givent land. Virksomheder kan fremover rette direkte henvendelse med spørgsmål og vil indenfor 24 timer blive kontaktet af en medarbejder med svar.

  • Formuleringen i Udenrigsministeriets rejsevejledninger ændres, så det fremgår, at alle erhvervsrejser som udgangspunkt nu betragtes som nødvendige rejser.

  Tilfredshed hos Danske Rederier:
  Der vil derudover være en række initiativer med et lidt længere perspektiv. Det er blandt andet en forstærket indsats for at sikre lettere fysisk adgang til udvalgte eksportmarkeder, hvor indrejse for danske erhvervsrejsende er meget vanskelig eller er underlagt skrappe krav såsom en lang karantæneperiode. Det kan ske via bilaterale aftaler om gensidig adgang og gennem EU, hvor Danmark vil arbejde for at få åbnet for adgang for erhvervsrejsende til udvalgte markeder.

  Hos Danske Rederier er administrerende direktør, Anne H. Steffensen tilfreds med regeringens håndsrækning til det rejsende erhvervsliv.

  – I skibsfarten – som er Danmarks største eksporterhverv –  er vi  afhængige af, at vores søfolk kan rejse til og fra skibene, så alle tiltag, der gør erhvervsrejser lettere, er vi selvfølgelig glade for. Det er specielt hotlinen og hjælp til at gennemskue de mange og hyppigt skiftende regler i forskellige lande, der er brugbar for os, siger hun.

  (Visited 4 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here