Bruxelles er et sommerhus i Vedersø Klit

0
REKLAMA

“Hvis ikke vi kan komme til Bruxelles, må Bruxelles komme til os.”

Af Daniel Christensen

Selvom det ikke har kunnet måle sig med andre europæiske nationer som Italien og England, har konsekvenserne af anden bølge af Covid-19 de seneste måneder for alvor ramt Danmark. Som i foråret skyder restriktionerne op, regeringen afholder igen pressemøder i en lind strøm. Et helt erhverv i Nordjylland er mere eller mindre lagt i graven, og når disse linjer går i trykken, er det ikke utænkeligt, at der som en direkte konsekvens har været udskiftning på fødevareministerposten.

I EU-parlamentet i Bruxelles, hvor det enkelte menneske kan synes mindre, og politiske problematikker og forhandlinger synes større og mere komplekse, har anden bølge af coronavirussen også alvorlige konsekvenser. På én gang både i større og mindre skala, end vi ser i Danmark. 

For godt nok er ingen erhverv nedlagt. Der er ingen mink-skandale i Belgien. Men som det er tilfældet for mange arbejdspladser i Danmark og resten af Europa, er parlamentet lukket ned. Der foretages ikke møder eller forhandlinger i de store lokaler. Næsten alle er sendt hjem. Men for dem, der ikke er flat earthers, snurrer jordkloden stadig rundt. Coronavirussen og dens mange negative konsekvenser skal begrænses og nedkæmpes. Brexit lurer om hjørnet. Nødvendigheden af det politiske arbejde forsvinder ikke, selvom en verdensomspændende pandemi gør sit til at skabe en helt ny dagsorden.

Læs hele historien i decemberudgaven af Fiskerbladet

(Visited 2 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here