Torskekvote for vestlig Østersø landet positivt

0
REKLAMA

Tilfredsheden med EUs nye kvotereguleringer for vestlig Østersø får en mere end blandet modtagelse hos fiskerne både nord og syd for den dansk-tyske grænse. Tyskerne raser over politikerne i Berlin, som følge af halveringen i sildekvoterne til næste år på i alt 1.575 ton. Så drastisk er det ikke herhjemme, hvor kystfiskerne, der driver garnfiskeri fra deres både under 12 m, ikke har tradition for sildefiskeri. Danske garnfiskere er mere positive over udmeldingen fra Bruxelles.

Af Jens Nørgaard

EU-forhandlerne høster skulderklap for deres hensyntagen til det bæredygtige fiskeri som de mindre garnfiskere, Danmarks Naturfredningsforening og Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri FSK er enige om skal fremme fiskerierhvervet.

Kvoterne på vest-torsk blev under forhandlingerne i Bruxelles forhøjet med 5 procent. Der var ellers lagt op til nedskæring. Det finder den 29-årige langelænder, fiskeskipper Jonas Filip Nielsen, RI 120 Jasmin, Spodsbjerg, er helt fint i betragtning af, at torsken nu får fred og ro til at vokse sig sund, stor og stærk til gavn for vort fælles fiskeri.

Den minimale torskekvote der er kom ud af forhandlingerne i Bruxelles synes i min verden rimelig. Vi skal gemme noget til fremtidens generationer. For mit vedkommende vil jeg ikke have noget imod at skære ned i antallet af garn fra de nuværende 150 stk. til måske 60 garn, fortæller Jonas Filip Nielsen til FiskerBladet. Det vil måske gøre livet som fisker en smule sjovere at røgte garnene og se, at det forhåbentlig betyder gode og anderledes bæredygtige fangster.

Læs hele historien i decemberudgaven af Fiskerbladet

(Visited 8 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here