Hvordan opstod ”Den Blå MBA” og hvad gør den til verdens førende

  0
  Foto: Bertil Björk
  REKLAMA

  Af Peter Brandi

  Hvordan opstod ”Den Blå MBA” som en del af CBS? For at finde ud af det, har MARITIME talt med Programme Director Irene Rosberg på hendes kontor på Frederiksberg.

  Irene Rosberg fortæller om, hvordan behovet for uddannelsen opstod: ”Det at ”stå til søs” har traditionelt været noget man gjorde i en vis periode af sit liv. På et tidspunkt ”gik man i land”, og fortsatte sin karriere der. Det betød, at søfartsvirksomheder traditionelt hvervede medlemmer af ledergrupperne blandt sine tidligere skibsofficerer.

  Det fungerede fint i mange år, men tiden kom, hvor der var behov for at få yderligere kompetencer ind i virksomhedernes ledelser. Der var behov for et mere nuanceret syn på strategisk viden og forretningsforståelse i virksomhedernes ledelser.

  Så branchen begyndte arbejdet med at finde den rigtige model. Man søgte derfor råd, blandt mange kvalificerede fagpersoner, der kom med anbefalinger til en bæredygtig løsningsmodel.

  Det var i den forbindelse Irene Rosberg kom ind i billedet, og som hun beretter: ”Der var stor enighed mellem interessenterne, både fra erhvervet og fra den akademiske side om, at designe en uddannelse, der ligger på toppen af den viden som kursisterne allerede har, både den praktiske og den akademiske. Samtidig skulle det være en uddannelse der skulle gennemføres mens man passer sit fuldtidsjob.”

  Læs resten af historien i decemberudgaven af Maritime.

  (Visited 45 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here