Efter 34 døde: Kaptajn risikerer 10 års fængsel

  0
  Foto: Jiawei Chen, Unsplash
  REKLAMA

  Den 67-årige kaptajn på dykkerbåden Conception, der sidste år brændte, er blevet sigtet for uagtsomt manddrab. 34 døde i branden.

  Det kaldes en af de største skibsulykker i USA i nyere tid, og nu bliver den den 67-årige kaptajn stillet til ansvar. 34 personer døde sidste år af røgforgiftning på den amerikanske dykkerbåd Conception, og kaptajnen sigtes nu af statsadvokaten for uagtsomt manddrab og risikerer op til 10 års fængsel. Det skriver Ritzau.

  Årsagen til branden menes at være, at passagererne har brugt lithiumbatterier og -batterier, og den amerikanske kystvagt har efter ulykken udsendt nye sikkerhedsanbefalinger, der opfordrer til grænser for brug af lithium-ion-batterier og opladere om bord på passagerskibe.

  I tiltalen er det beskrevet, at kaptajnen ikke lærte mandskabet på båden ordentligt op, at der ikke blev gennemført brandøvelser, og at der ikke var etableret en nattevagt om bord på båden Conception, da branden brød ud om natten den 2. september 2019.

  (Visited 3 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here