Aarhus Havn sætter containerrekord

  0
  Foto: Aarhus Havn.
  REKLAMA

  Allerede i begyndelsen af december har containeromsætningen på Aarhus Havn overgået hele 2019, der ellers var et rekordår.

  Aarhus Havn har i 2020 sat ny Danmarksrekord i containeromsætning og slår dermed sin egen rekord fra 2019. Det er en realitet, selvom der er knap en måned tilbage af året, oplyser havnen i en pressemeddelelse.

  – I dag løftes container nummer 574.747 over kaj, og det er det største antal i Danmark nogensinde. Dermed slår vi vores egen rekord fra sidste år. Men det betyder samtidig, at alt, hvad vi omsætter resten af året, er lig med årets vækst, og det, synes jeg, er ganske flot i en tid med svag verdensøkonomi, siger havnedirektør Thomas Haber Borch.  

  En af forklaringerne på den markante fremgang i containeromsætningen er ifølge havnen en stigende eksport af svinekød til det asiatiske marked. Især Kina, der i de seneste år grundet svinepest har reduceret væsentligt i sin egen svinekødsproduktion, er en stor aftager. Det er dog også importen, der er steget på Aarhus Havn.

  – Jeg vil gerne erkende, at det ikke var vores forventning, at vi i år både skulle sætte rekord i antallet af importerede og eksporterede containere – og især ikke når vi skeler til, hvad der sker i nogle af de øvrige havne i Europa. Men vi glæder os naturligvis over, at det ser ud, som om at dele af dansk erhvervsliv har det godt trods krisen, og at de vælger Aarhus Havn som deres foretrukne ind- og udskibningshavn, siger Thomas Haber Borch.

  I forvejen er Aarhus Havn landets absolut største containerhavn med en markedsandel på mere end 65 pct. af de containere, der omsættes i Danmark. Og rekorden på 574.747 containere, som er sat i dag, betyder, at der løftes mere end én container over kaj hvert eneste minut året rundt.

  (Visited 24 times, 1 visits today)

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here